Ny värdegräns för generella tullvärdedeklarationer 2024

1 januari 2024 går Sverige över till det nya importsystemet, vilket innebär att uppgiftslämningen till Tullverket förändras samt att all information ska lämnas elektroniskt. Vid import där tullvärdet överstiger 217 486 SEK kommer det bli obligatoriskt att lägga in tullvärdedeklarationen i förtullningen.

  • Tullvärdedeklaration innehåller uppgifter som visar kostnader och de villkor som har påverkat priset för den importerade varan.
  • Tullvärdedeklaration kan lämnas för varje importtillfälle eller så kan man ansöka om en generell tullvärdedeklaration.

För våra kunder med ett tullvärde överstigande 217 486 SEK skulle det underlätta om ni ansöker om en generell tullvärdedeklaration. Det skulle effektivisera tullprocessen och frakten så att det inte uppstår några förseningar i leveransen då vi väntar på tullvärdedeklarationer.

För att ansöka om generell tullvärdedeklaration på Tullverkets hemsida:

När du ansöker om en generell tullvärdedeklaration ska du använda samma blankett som för en vanlig tullvärdedeklaration, men bara fylla i första sidan. Du markerar att det är en generell tullvärdedeklaration genom att skriva ordet ”Generell” överst på blanketten.

Tullverket information

Tullvärdedeklarationen

Ansökan skickas med brev till:
Tullverket
Box 27311
102 54 Stockholm

Var snäll och skicka oss diarienumret för er godkända generella tullvärdedeklaration innan 31 December 2023.

Har ni några frågor kontakta:

TSG Forwarding:
Nina Olivestedt, nina.olivestedt@tsg.se, + 46 (0) 26-10 10 01

TSG Shortsea:
Martina Holmberg, martina.holmberg@tsg.se, 010 – 129 30 61
Andreas Andersson, andreas.andersson@tsg.se, 010 – 129 30 96