Svecon Freight AB har förvärvat Scanlog Ship Agencies AB

Svecon Freight AB (Svecon) förstärker sin position och fortsatta tillväxt genom förvärv av Scanlog Ship Agencies med kontor i Oxelösund.

Svecon är en av Gävles ledande aktörer inom sjöspedition och skeppsklarering. Man erbjuder även logistiklösningar, 3PL och lagerverksamhet, samt tulltjänster. Svecon med systerbolag har bedrivit verksamhet i Gävle med omnejd sedan 1979 och ingår sedan 2020 i Thor Shipping koncernen. Thor Shipping Gruppen omsätter idag totalt ca 620 MKR.

Scanlog Ship Agencies (SSA) bedriver klarerings-, hamn- och linjeagent-verksamhet i Oxelösund, Södertälje, St. Vika och Nynäshamn m. fl. svenska hamnar och grundades 2013 av logistikföretaget Scandinavian Logistics Partners (Scanlog).

Läs pressmeddelandet i sin helhet här:
Svecon Freight förvärvar Scanlog Ship Agencies